Historické pramene tvrdia, že pálivý dvojzložkový nápoj pochádza z amerického Stredozápadu a bol tekutou pomstou pánov, ktorí prehrali v barových stávkach. „Vychutnať“ si ho môžete aj teraz v klasickej pikantnej verzií.

Suroviny:
0,5 dcl whisky (alebo vodka, tequila)
0,1 dcl pálivej omáčky (napr. tabasco)

Postup: Do pohára nalejte zvolený alkohol, a na vrch pridajte pálivú omáčku … vydýchnite a šup s tým do seba. Nástup Prériového ohňa nemá dlhé trvanie.

Existuje asi dvadsať podobných verzií, ktoré sa líšia od miesta miešania a použitých surovín. Napríklad belgická verzia sa skladá z pohára vodky, šťavy z naklíčeným semien a 26 kvapiek tabasca. Mexičania si dajú pol pohára tequily, dolejú ho pomarančových džúsom a došperkujú tabascom. Slovenská verzia by mohla byť pokojne zmesou borovičky, čili omáčky a s pár kvapkami limetky. Ak sa ju rozhodnete vyskúšať, ozvite sa nám so svojimi dojmami.

Ostatní tekutí kamaráti:

Tip na drink: Lonkero
Tip na drink: Pimm’s
Tip na drink: Negroni

Facebook Comments