Cesto, olivový olej, paradajková omáčka, mozzarela, parmezán, paradajky, bazalka, soľ s trochou korenia a chrumkavá margarita je na stole. Pizzové cesto na sebe znesie takmer čokoľvek – syr, šunku, klobásu, slaninu, artičoky, ryby, cibuľu, feferónky, šampióny, olivy, kukurica, vajíčko… iba taký ananás spoľahlivo rozdelil pizzožrútov na dva tábory. Jedna skupina sa sladkej hawaii pizze nevie dojesť, druhá ju považuje za barbarstvo. A čo by ste povedali na počin Stellana Johanssona zo švédskeho Skottorpu, ktorý svojou prísadou vytočil niektorých ľudí do biela – kiwi. Jeho nápad dokonca niektorí ľudia označili za gastronomický „zločin proti ľudskosti“. Dopočuli sme sa aj o banánoch, arašidoch či kuracom mäse. Ochutnali by ste kiwi pizzu?

Foto: Stellan Johansson

Mohlo by vás zaujať:

Ako chutí peklo? Najštipľavejšia pizza na svete
Jedol pizzu 222 dní: Prekvapí vás, čo sa stalo s jeho telom!

Facebook Comments