Na naše územie prišiel z Latinskej Ameriky, kde ho berú ako svoj ľudový artefakt. V Peru má dokonca aj svoj vlastný sviatok. V týchto oblastiach ľudia vedia, ako zúročiť svoje skvelé suroviny.

Ingrediencie
■ kocky ľadu
■ 12 cl Pisco
■ 4 cl limetkovej šťavy
■ 15 g práškového cukru
■ 1 bielok

Postup
V mixéri zmiešajte Pisco spolu s práškovým cukrom. Po približne minúte pridajte limetkovú šťavu a kocky ľadu. Znova premiešajte. Nakoniec pridajte bielok a všetko poriadne rozmiešajte, kým sa nevytvorí bohatá pena. Nezabudnite, že vaječný bielok nie je v drinku pre chuť, ale pre hladkú textúru peny. Tá má chuť po cukre a výborne sa musí dopĺňať s kyselkavou tekutinou.


Ostatní tekutí kamaráti:

Tip na drink: Red Apple Martini
Tip na drink: Tom Collins
Tip na drink: Whiskey sour

Facebook Comments