A nie je to žiadna novinka, ale koktail, ktorý pochádza dokonca z 19. storočia. Jeho recept môžete nájsť aj v prvej knihe o koktailoch z roku 1862, no povrávalo sa, že ho pili aj britskí námorníci o celé storočie skôr. Doprajte si skvelý drink overený časom!

Ingrediencie
■ 4,5 cl bourbonu
■ 3 cl čerstvej citrónovej šťavy
■ 1,5 cl cukrového sirupu
■ trošku bielka (nepovinné)

Postup
Všetky ingrediencie koktailu spolu s ľadom vložte do šejkra. Dobre potrepte a preceďte do pohára. Vďaka pridanému bielku získa nápoj penu. Whiskey sour sa môže podávať aj na ľad. Koktail ozdobte čerešňou alebo plátkom citróna.

 

 

Ďalšie tekuté osvieženie:

Tip na drink: Gin Gin Mule
Tip na drink: Dirty Shirley Temple
Tip na drink: Martinez

Facebook Comments