Vlniaci sa masívny stôl z čerešňového dreva hovorí ako hlavný prvok priestoru jasne – v hamburskej reštaurácii The Table rozhodne nehrozí všednosť. Stôl, ktorý je skutočnou dominantou reštaurácie, ponúka prísediacim absolútne iný zážitok z hodovania v porovnaní s tým tradičným. Jedlo chutí inak, ak si ho vychutnávate v príjemnej spoločnosti. V The Table sa vďaka dizajnovej dominante hoduje výlučne spoločne. Žiadne uzatváranie sa pred svetom ako pri tradičných stoloch, ale radosť z dobrej spoločnosti, nadšenie z jedla a zdieľanie pozitívnych emócií.

Ako doma

Otvorenosť najvýstižnejšie charakterizuje koncept trojhviezdičkovej michelinskej reštaurácie pod vedením najmladšieho nemeckého šéfkuchára s tým najvyšším ohodnotením. Otvorení voči sebe totiž nie sú len hostia užívajúci si prvotriedne umenie gastronómie, ale aj samotná kuchyňa. S týmto konceptom ste sa už možno stretli. Stena, ktorá by za normálnych okolností oddeľovala hostí od tvrdo pracujúcich kuchárov, je zo skla. Na majstrov v bielych košeliach sa tak pozeráte ako na plazy v teráriu. Nie však v The Table. Hamburská reštaurácia má hlavný priestor koncipovaný ako jednu miestnosť, teda medzi vami a kuchárom nie je doslova nič. Akoby ste sedeli v modernej obývačkovej kuchyni a večeru vám pripravoval kamarát či partnerka. Moderná dizajnová reštaurácia s nádychom luxusu a extravagancie prirodzene ponúka aj priestor pre tých, ktorým predsa len chutí v trochu tradičnejšom priestore. Reštaurácia ponúka na poschodí tradičné dvoj- a štvormiestne sedenie.

Modernosť

Prvotriednu kvalitu potravín zaručujú hviezdičky od pneumatikového panáčika. Zručnosť a luxusné remeselné spracovanie jedál je niečo, čo už nie je štandardom ani pri vyhlásených reštauráciách. V prístavnej štvrti Hamburgu HafenCity je však remeselná zručnosť podmienkou, aby podnik zapadol do koloritu prostredia. Tradičné gurmánske jedlá sú tu interpretované modernými postupmi a spôsobmi. Šéfkuchár Kevin Fehling sa však nebojí ani exotických potravín a extravagantného experimentovania. Osviežiť typicky zimné hutné jedlo letnou exotickou zložkou nie je preňho nič netypické. Nemusíte sa obávať, Kevin má svoje remeslo dokonale zvládnuté.

 

Úspech za úspechom

Šéfdirigent dokonale zladeného orchestra z The Table na cestu k titulu najmladšieho elitného šéfkuchára v krajine nastúpil v hoteli Thomsen v Delmenhorste, v meste kúsok od Brém v severnom Nemecku. Recepty Kevina Fehlinga sú charakteristické vynaliezavosťou, trendovou  kreativitou, no najmä odrážajú výnimočný talent ich tvorcu. To, že svetu gastronómie predvedie veľké veci, bolo jasné už počas pôsobenia v La Belle Epoque v Columbia Hotel Casino Travemüde na pobreží Baltského mora, ktorý svojou gastromágiou premenil zo zážitkového rezortu na mekku gastroturistiky v regióne. V roku 2008 získava prvú michelinskú hviezdu, v roku 2011 druhú, o dva roky neskôr mu bola udelená tretia. Titul trojhviezdičkového michelinského šéfkuchára sa pri jeho mene od udelenia neotriasol ani raz. Najvyššie gastronomické ocenenie sa Kevina drží ako kliešť. Patrí aj do spoločenstva jedenástich najlepších kuchárov Nemecka súčasnosti.

Bez čašníkov

Šéf The Table si je svojich kvalít vedomý, preto vám nedá pri návšteve jeho svätyne priveľmi priestor vyberať. Klasické menu tu nenájdete. Podáva sa iba degustačné, zväčša ide o sedem chodov. Ak si pred návštevou „Stola“ spravíte rešerš a bez nápojov máte zaplatiť 195 eur za menu, asi nebudete riskovať a vyhľadáte si aktuálnu ponuku. Po letmom pohľade sa možno preľaknete názvov ako pizza Hawaii či rybí sendvič. Trojhviezdičkovému Kevinovi môžete absolútne dôverovať. Pod rybím sendvičom sa skrýva pálivá makrónka s penou z lososa a uhorky, ochutená odvážnejším množstvom kôpru. Počas príprav si všetky šikovné ruky dávajú dokonale záležať, aby nielen kombinácia chutí, ale aj textúra, farba a celkový dojem vzbudzovali to nadšenie, ktoré si správny gurmán zaslúži. Mimochodom, čašníkov tu nenájdete. Aby ste naozaj dokonale splynuli s reštauráciou a jej umením, kuchári, ktorí jedlo pripravujú, ho zároveň aj servírujú

Foto: thetable-hamburg.de

Niečo ďalšie na dobrú chuť:

Gastroextáza: Čo je lepšie – steak alebo sex?
Superjedlo na superkondíciu!

Facebook Comments