Na výstave Expo 2015 sa zišlo viac ako šesťdesiat pekárov, aby pokorili rekord v Guinessovej knihe. Pôvodný rekord z roku 2006 mal hodnotu 111 metrov. Pekári ho vytvorili vo vietnamskom Hočiminovom meste. K top talianským majstrom sa pridali aj Francúzi, takže obe krajiny boli ušetrené následných hádok a nacionálneho kriku. Obrovité pečivo im dalo poriadne zabrať, lebo mu venovali celých sedem hodín pocivej práce. Chrumkavé pečivo majstri “spáchali” z jedného vyvaľkaného kusu cesta, ale piecť ho museli v tzv. pásovej peci. Samotná mechanizovaná rúra mala dĺžku 20 metrov a bagetu bolo treba postupne a trpezlivo posúvať, aby sa celá dokonale prepiekla.

Nadšení majstri svoje rekordné a hotové pečivo bohato ponatierali nutellouod Ferrera, nakrájali a ponúkli návštevníkom Expa. Lenže chyba lávky! Francúzska ministerka životného prostredia na pekárov ostro a tvrdo vybehla s argumentom, ktorý pokazil radosť nielen miestnym ochutnávačom. Pani úradníčka už totiž dlho bombarduje Ferrero kvôli spomínanej nutelle a jej zloženiu. Výrobca vraj používa veľmi nezdravý palmový olej. Pri pestovaní paliem, z ktorých sa tento olej dorába, je neúnosne zaťažované prostredie dažďových pralesov. Ako poznamenáva usnews.com, pani ministerka a jej tím dokonale ovládajú náročné umenie PR a “svetovú bagetu” využila ozaj majstrovsky.

Facebook Comments