Je to bohatý a krásny kraj. Hojný na zverinu, lesné plody, zdravú zeleninu, ovocie a, samozrejme, skvelé vínko. To všetko skĺbené s pohostinnosťou nájdete v priestoroch zámku dýchajúceho históriou letného sídla prezidentov. Vlastne, Topoľčianky sú skvelý tip na výlet. Čo tak pokochať sa pohľadom na zubry v obore? Čo tak poprechádzať sa po zvernici a natrafiť na voľne sa pasúce srnky či daniele? Alebo koníky, nádherné lipicany v národnom žrebčíne, to je pastva pre oči! Pravda, kým sa neozvú hudci v žalúdku a chuť na pohárik dobrého vínka sa vidí neprekonateľná. Zverina či krvavý steak na tanieri plus pohárik „slušného vína pre slušných ľudí“, ktoré sa rodí v rozsiahlych viniciach Vinárskych závodov Topoľčianky, to je to, čo vaše telo potrebuje. Nech sa páči, vstúpte do  reštaurácie Hotela Zámok. Otvorená je od septembra. Doposiaľ iba príležitostne na akcie ako sympóziá a svadby, ale vyhľadávaná lokalita si od decembra vyžiadala stálu kuchyňu. Vskutku jedinečnú, postavenú na čerstvých surovinách, ktoré ponúka okolie. Originalita, história, štýl a kvalita – to je reštaurácia v topoľčianskom zámku. Špeciálne pre vás, keď náhodou nebudete vedieť, čo s načatým víkendom…

 

Kokosový závitok:

Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme. Na takto pripravené mäso ukladáme plátok syra, šunky a navrch banán v celku. Všetko spolu zrolujeme a vytvoríme malú roládu, ktorú obalíme v trojobale s pridaním rumu a kokosu. Vypražíme na rozpálenom oleji.

Facebook Comments