Fantastická poloha priamo na novej promenáde, to je Brasserie La Marine. Cítite v názve ten závan od vody? Vnímate francúzsku noblesu a šarm? Oslovuje vás nové kultúrne prostredie hodné susedstva národného divadla?
Mesto potrebovalo bulvár priamo na nábreží, tú skvelú možnosť posadiť sa na terasu štýlového podniku s nádychom galského kohúta. Mimochodom, kohút na víne… alebo Coq au Vin Rouge, ak chcete, je súčasť menu. Skrátka všetky tie tradičné, francúzskymi gazdinkami overené jedlá. A viete vy vlastne, že dnes vraj niet väčšieho luxusu, než domáca strava? Aj interiér Brasserie La Marine si dal do vienka punc domáckosti povýšenej do moderny. Nechcú sa tu tváriť naškrobene a snobsky, lebo ľudia sú už unavení strojenou gastronómiou. Nečakajte vyčačkané prestieranie, tu vám na štýlový drevený stôl prinesú poctivú porciu, aby ste uvelebení v kresle potiahnutom dobytčou kožou nasali do seba harmómiu chutí a voní made in France. Z pokiaľ možno domáckych surovín. Samozrejme, potrpia si tu na sezónnu zeleninu či na mäso od malých vidieckych dodávateľov. (Pri otváraní reštaurácie to tam napríklad voňalo medvedím cesnakom a špargľou.) Nehľadajte v menu Brasserie La Marine ani siahodlhé zoznamy jedál z mäsa, rýb, morských plodov, dezertov a zo alátov. Bolo by to nanič, ak sa má podnik tváriť o všetkom… a vlastne o ničom. Buďte si istí, že až sa usadíte, všimne si vás maître somelier Jean Daniel A. de Laleu. Aby snúbil vaše chute s vyberanými vínami nápojového lístka. (Muž s ostrohami kozmopolitnej enelógie, s ktorým sa ešte v budúcnosti pozhovárame.) A možno sa vám stane, že si dáte z kuchyne prizvať šéfkuchára Igora Čehyho. Aby vám poradil (to on rád), alebo aby ste mu poďakovali (na to je zvyknutý)
„Duní Dunaj a vlna za vlnou sa valí…“  Z Brasserie La Marine to vidíte ako na dlani…

 

Viac sa dočítate v júnovom čísle mesačníka Brejk.

Facebook Comments