Nápad otvoriť na Košickej ulici grécku reštauráciu sa zrodil v hlavách bratov Iliopoulosovcov. Napokon na Slovensku ako majitelia cestovky Aeolus pôsobia už šestnásť rokov, a tak dôvod premietnuť Grécko našincovi cez vôňu byliniek, olivového oleja, morských plodov či grilovanej jahňaciny malo logiku. Taverna – tak znie meno reštaurácie, ktorá si u Bratislavčanov získava značnú obľubu.

Vstúpme dnu…

Interiéru vládne modrá a biela, je to  Grécko ako ušité… Vlastne všetko si majitelia priviezli z Grécka, aj kuchárov,  pohostinnosť a  stolovacie zvyklosti.  Vystačíte si s obedovým menu alebo by to chcelo nejakú chuťovku, napríklad prasiatko na novom špeciálnom  grile? Tí, ktorí si zvykli do Taverny chodiť, vedia, že pre Grékov  jedlo nie je iba jedlom samotným. Že také chuťovky meze, po aperitíve Metaxy, sa korenia spločenskou konverzáciou. Ozaj, také teľacie giuvetsi alebo janňacie frikasé spláchnuté vínkom retsina, ktoré vonia živicou balkánskych borovíc,  sa vychutnávajú pomaly. A družne. Napokon, kam sa ponáhľať, z ampliónov znejú mandolíny a možno by neuškodilo ani grécke pivko… Reštaurácia Taverna sa naozaj dobre zabývala v Bratislave. Aj ako miesto pracovných raňajok či obchodných stretnutí. Áno, Taverna je tá istá reštaurácia, ktorú ste možno videli v Inchebe ako súčasť jarných veľtrhov, pretože skvelé chute a vône Grécka si otvárajú dvere dokorán… Ach, Kréta, Chalkidiki, Kalymnos… Ste takto vlastne tak blízko…

Facebook Comments